fbpx

Nogai: Un judecător, se legăna, pe o pânză de păianjen

Şi pentru că nu se rupea, a mai chemat un judecător. Da.

Pânza de păianjen este însăşi sistemul nostru. Fragil, vulnerabil, dar care rabdă multe.

Judecătorul Nogai, instrumentul central în cazul Moldova Agroindbank, cel care a emis hotărâri ilegale în folosul atacatorilor, despre care s-a mai scris şi s-a tot scris (linkurile  date fiind doar două exemple. Mai multe aici), are şanse mâine să scape.

Hotărârea Colegiului Disciplinar al CSM în privinţa lui Nogai a fost contestată de acesta, examinarea acestei contestări fiind amânată deja de două ori. (vezi pt 6 şi 7 din ordinea de zi pentru mâine)

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, nu este în ţară şi, dat fiind că nu poate fi înlocuit de viceministrul său, membrii CSM ar avea majoritatea comfortabilă de a face ce vor ei. De exemplu să îl scoată pe Nogai basma curată. Absolut legal şi, vorba Procurorului General, „conform procedurii”.

Am dubii că mâine nu va fi cvorum (astfel încât şedinţa să nu aibă loc), aşa cum a fost de câteva ori prin octombrie când trebuia de urgenţă examinată disciplinarea judecătorului Nogai. Un membru al CSM era prin concediu, vreo doi erau pe foi de boală şi tot aşa.

Mâine la ora 09:00 se va face „justiţie”.