fbpx

Eliberați-l pe Alexei Alexeev – urgent.

Va fi o postare scrisă rapid.

Alexei Alexeev este următoarea persoană arestată pe nedrept. Pe 30 de zile. Poliția spune minciuni că Alexeev a vrut să intre cu microbuzul în cordonul de polițiști. Camere de luat vederi au filmat din toate unghiurile și demonstrează că asta nu este adevărat. Cavcaliuc este un mincinos și ceea ce face el e o rușine pentru toată poliția.

Andrei Brăguță a fost arestat pe 30 de zile pentru depășirea vitezei. Și a murit. În închisoare.

Alexei Alexeev trebuie salvat. Pentru că în următoarele 30 de zile nu se știe ce îi vor face.

Azi, ONGurile libere au mai făcut o declarație unde solicită eliberarea lui Alexeev.

Ce se întâmplă dacă nu îl eliberează? Multe se pot întâmpla. O să zic ce o să fac eu, personal.

O să le dau lui Cebotari, Jizdan, Filip, Plahotniuc, sau cine acolo decide așa chestii, o săptămână de zile. Într-o săptămână, Alexeev trebuie să fie liber. Cavcaliuc poate să iasă și să spună că au mai analizat probele și că poliția a greșit. Să zică orice, să inventeze orice (pentru că oricum nu vom crede), dar Alexeev într-o săptămână să fie eliberat.

În această săptămână eu o să mai scriu un următor draft de apel (am scris destule cu toții) către comunitatea donatorilor. Dacă până vinerea viitoare Alexeev nu este eliberat, o să propun acel apel pentru co-semnare altor ONGuri.

În acel apel către comunitatea donatorilor, o să solicităm sistarea imediată și pe un termen nedefinit a oricăror finanțări către Guvern pe domeniul Afaceri Interne și Justiție. Aceste domenii consumă milioane de EURO anual și nu produc nici un rezultat. Mai mult, situația se înrăutățește pe zi ce trece.

În aceste condiții, personal sunt convins că banul contribuabilului european sau american este irosit, aruncat pe fereastră, fără urmă și fără rezultat. Aș vrea să le amintim celor din guvernul nostru, că asistența externă de care beneficiază țara asta nu sunt ”banii nimănui”. Sunt bani munciți de fiecare cetățean în parte în UE, în SUA, sau în alte țări din Vest. Iar sabotând reformele, ei irosesc banul muncit din greu. Oamenii ăia nu sunt milionari. Sunt oameni decenți cu venituri modeste – majoritatea din ei.

O să prezentăm probe și fapte, la care am fost martori în ultima perioadă. Am văzut cum poliția minte, intimidează, recurge la violențe, ne îngrădește drepturile de bază. Am văzut inițiative anti-democratice din Ministerul Justiției, am văzut conflicte de interese. Am văzut suficiente, am documentat doar unele din ele. Am sesizat instituții din Guvernul nostru și nu am primit o reacție satisfăcătoare.

Să dea bani acolo, unde Guvernul arată dorință reală de reformă. Doar acolo banii investiți vor avea rezultat. Unde Guvernul deja a demonstrat că vrea schimbare. Unde nu există dorință, banii se irosesc, iar oamenii de rând nu simt rezultate. Văd doar știri despre următoarea tranșă de câteva milioane ce nu va produce nici un rezultat.

O să vorbim direct cu străinii și o să sperăm că ne vor asculta mai bine decât ne ascultă guvernul nostru.

Le dăm exact o săptămână. Vinerea viitoare o să așteptăm știri despre eliberarea lui Alexeev. Scuze nu așteptăm. Nu ne interesează scuzele demult.

1 comment

Comments are closed.