fbpx

Castelul vostru e din sticlă și noi avem multe pietre.

Trebuie să ținem minte un lucru. Absolut tot ce face acum guvernarea este pentru că se simt vulnerabili, slabi și neputincioși. Ei nu fac toate astea pentru că se simt puternici, în control și încrezuți în sine. Ei sunt nevoiți să recurgă la abuzuri. Din disperare.

Nici un abuz nu e comis din plăcere. Asupritorul este nevoit să îl comită pentru a supraviețui. Așa, în timp, își arată fața reală.

Eu sunt sigur că acești oameni autointitulați ”guvernare” ar da tot să se întoarcă înapoi în primăvara anului 2017, când presiunea lipsei de legitimitate cam se evapora, străinii încă credeau proeuropenismului lor, banii încă veneau (aceeași asistență macrofinanciară putea veni încă anul trecut de nu era sistemul mixt).

Ei știu că din punctul în care sunt acum, ei pot merge numai în jos.

Ei nu pot dormi nopțile. Stres. Ei știu că din tot asta nu există un scenariu în care ei ies basma curată. Unicul lucru ce pot face – să-și mai câștige ceva timp. Pentru asta luptă. Pentru o două-șase luni în plus, pentru un an sau doi.

Cum nu ai da, ei merg în jos. Crima lor este că, puteau merge în jos singuri, dar au decis să tragă și toată țara după ei în beznă. Au decis să ia ostatici două milioane de oameni necăjiți. Și să-i pedepsească. Pentru a arăta că orice se întâmplă lor este transmis oamenilor nevinovați.

Dragi guvernanți, gândiți-vă unde veți fi în 10 ani. Luați scenariul pesimist ca cel de bază. Anume el se va împlini. Nu există scenariu optimist pentru voi. Bine pentru voi nu o să fie.

Și țineți minte. Sunteți slabi. La miliardele pe care le-ați furat, sunteți slabi, vulnerabili, neputincioși și disperați. Vă urăște o țară întreagă cum nu a urât pe nimeni înaintea voastră. Și nu va urâ nici după. Pentru că oricine va veni după voi, va avea o frică de oameni. Acum oamenii îi educă pe cei ce vă vor urma pe pielea voastră. Îi învață să se teamă.

Și o dedicație polițiștilor. Eu pentru voi simt milă. Voi pentru voi trebuie să simțiți rușine.