fbpx

Harta antiprotestelor Partidului Democrat

Libertatea de întrunire, exprimare și asociere sunt sfinte în orice stat ce își respectă cetățenii. Adică pentru orice stat democratic, pentru că o dictatură nu-și respectă oamenii.
Când o guvernare nu-și mai merită denumirea, când au pierdut orice credibilitate, să îți manifești pașnic nemulțumirea devine nu un drept, ci o obligație.
Pe 24 aprilie este planificat un nou protest în Piața Marii Adunări Naționale.
Protestul este o modalitate absolut democratică de a ne manifesta, împreună, nemulțumirea. Eu nu merg la protest ca susținător al vreunui partid politic, ci în calitatea mea de cătățean căruia îi pasă de țara.
Este alegerea fiecăruia să vină sau să nu vină la proteste. Însă fiecare trebuie să fie liber în această alegere.
Ceea ce este inacceptabil sunt eforturile guvernării de a sabota protestele.

În mai multe localități din țară, poliția intimidează cetățenii mai activi, să nu meargă la proteste. Da, o invitație la poliție pentru o simplă ”discuție” deja este intimidare și abuz.

Primari democrați și liberali organizează festivaluri și concerte sau adunări a localității cu prezența obligatorie, ca să țină lumea acasă.

Autobuze sunt închiriate astfel încât lumea să nu se poată transporta la Chișinău.

În paralel are loc discreditarea protestelor prin holdingul media – că protestele nu au sens și nu aduc rezultate. Ba aduc! De nu ar aduce, nu ar lovi în ele atât de disperat prin diferite metode.

Astea sunt doar câteva dintre instrumente aplicate de guvernare pentru a sabota protestele de duminica asta. Scopul este să sperie cât mai multă lume, pentru a avea o prezență cât mai mica. Așa o fi fost indicația șefului.
Totuși, mulți oameni nu se mai tem. Mai mult, ei sunt gata să povestească ce se întâmplă în localitatea lor.
Am făcut o hartă aici. Vă încurajez să comentați ce ”operațiune antiprotest” se planifică în satul/orășelul/orașul vostru pentru ziua de 24 aprilie 2016. De asemenea, vă încurajez să transmiteți acest articol mai departe.
[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1WpPifDfp62s1Uu3waewcBvLV6ro&w=640&h=480]

Dacă ați fost vizitați de poliție, sau intimidați de primar, sau intimidați oricum altfel, vă rog să lăsați un comentariu la postarea asta indicând numele localității, ce s-a întâmplat anume, numele primarului, partidul din care face parte. Dacă aveți poză, transmiteți și poza. Puteți să lăsați și numele propriu, sau să faceți o postare anonimă. Puteți comenta aici, sau pe pagina NuPlaha. Cu cât mai multe detalii ne dați, cu atât mai bine.

Dați să încercăm să vedem cât de amploare este acest proces de sabotare a unui proteste democratic și, dealtfel, necesar. De asemenea, puteți explora informația deja existentă.  În special dacă sunteți angajat al Procuraturii Generale, stimate cititor. Click pe fiecare punct roșu de pe hartă pentru detalii.
Dați să le arătăm că nu ne mai temem. Puterea lor e anume în frica noastră. Ei alt fel de popor nu ar putea guverna decât un popor disperat și speriat. Dați să ne facem mai multe griji unde vom fi peste zece ani, nu unde vom fi peste două săptămâni.

Reacția guvernării este, totuși, previzibilă.
Ei știu că și-au pierdut orice credibilitate. Ei știu că nu au câștigat alegeri, ci au luat un 16% pentru ca acum cu ele să conducă tot ce mișcă în această țară. Ei știu cât anume din acele 16% au fost furate și cumpărate. Ei știu și singuri că ei reprezintă o guvernare nelegitimă. Nu poți conduce o țară cu deputați cumpărați și să te numești democrație. Este o minciună.
Ei știu bine că în alegeri deschise și libere, ar pierde guvernarea. Ei de asta se tem și fac tot posibilul ca ele niciodată să nu fie cu adevărat libere și deschise și să aibă loc cât mai târziu, poate noi vom uita cine sunt ei până atunci, poate vor distruge sau bloca orice alternativă.
Din acest motiv, instrumentul folosit tot mai de zor de guvernare este intimidarea.Iar asta este un reflex periculos. Trebuie să ne facem griji în ce regim alunecăm încet dar sigur, până când nu este târziu.

Fiecare polițist trebuie să fie conștient că, posibil, primește și execută ordine ilegale, pentru executarea cărora poate fi tras la răspundere personal.

5 comments

  1. Sedru

    Foarte buna harta

    Cind va aparea lista neagra a celor ce umbla pe la casele oamenilor pentru ai inscrie in lista tradatorilor de neam si a valorilor democratice. Cred ca este timpul sa stringem toate creaturile de la 7 aprilie incoace pentru ai cunoaste mai bine.

  2. Interviu pentru Ziarul Național – Scris ”Negru pe alb”

    […] fost intimidați de polițiști, pentru că au îndemnat lumea să iasă la protestul de duminică. Pe blogul tău, ai îndemnat deschis cetățenii să iasă să protesteze împotriva actualei guvernări. Nu ai […]

Comments are closed.