fbpx

Un scurt răvaș politicienilor tineri și celor bătrâni, la 9 ani de la #7aprilie2009

Anul acesta, sărbătoarea paștelui a coincis cu 7 aprilie. A fost scuza perfectă de a tăcea pentru politicienii care vor foarte mult ca data de 7 aprilie să fie uitată cât mai repede. Au tăcut mai toți. Mai jos două mesaje.

 

George Mocanu, Mihaela Spătaru, Eugen Sturza, Angel Agache și care mai sunteți pe acolo, speranța de cândva.

Voi sunteți politicieni tineri, apăruți după 7 aprilie 2009. Să nu fi fost 7 aprilie 2009, nu ați fi ajuns unde sunteți. Voi erați cei care îi încurajați pe tineri să fie activi. Să nu fie indiferenți. Să se împotrivească dictaturii lui Voronin. Să nu aibă frică. Eu cred că atunci voi erați sinceri. Voi v-ați uitat în ochi la tineri prin cămine și le spuneați că va fi bine, doar trebuie să se implice, să vi se alăture. Eu asta nu am făcut, pentru că nu eram în țară. Amintiți-vă acele momente și dați-vă seama cât de mult v-ați schimbat. Voi pentru asta ați luptat? Ca să le luați locul?

Acum, o bună parte din voi ați votat și susțineți un guvern compus din așa oameni ca Alexandru Jizdan. În Aprilie 2009, Alexandru Jizdan era șef al Departamentului servicii operative din cadrul MAI. A fost decorat în 2009, de ministrul de Interne de atunci, Gheorghe Papuc, pentru că ar fi îndeplinit ordinele în timpul evenimentelor din 7 aprilie. Voi l-ați făcut Ministru de Interne. Voi, cu mâna voastră. Sperați nimeni să nu observe? Voi măcar o întrebare de precizare ați pus? Ah. Nu era timp. Au fost alocate doar 6 minute pentru votul de investire a guvernului.

Voi sunteți colegi de guvern cu Alexandru Jizdan. Eugen Sturza, tu stai fix alături de Jizdan în ședințele guvernului.

Coaliția de guvernare din care faceți parte voi îi oferă susținere politică lui Alexandru Jizdan și subordonaților săi, mulți la fel de pătați de 7 aprilie 2009.

În Parlament, voi sunteți colegi de coaliție cu așa om ca Reșetnicov. Da, da. Artur Reșetnicov.  Fost șef la SIS de 7 aprilie 2009. Și tot cu mâna voastră, voi l-ați votat pe Vitalie Pârlog șef la Serviciul de Informație și Securitate. Fostul ministru al Justiției din 2009.

Nu mai continui. De pioni ca Lupu, Sîrbu și mulți alți comuniști cu acte în regulă în 2009 eu tac.

Iar acum mai amintiți-vă discursurile pe care le vindeați tinerilor 9 ani în urmă prin cămine. Ei v-au crezut. Eu zic bravo tinerilor că și-au învățat lecția și nu mai cred în nimeni. E mai bine să nu crezi în nimeni. E mai bine să nu te implici deloc decât să fii folosit pe post de cârpă. Să crezi în ”activiști”, să ieși în piață, să ajungi bătut la comisariat, să fii înjosit și maltratat – doar ca să îi vezi mari șefi pe cei ce te-au scos în piață.

E mai bine să stai la bere decât să pierzi timp în discuții cu alde voi. Foarte corect fac. Tinerii nu-s proști. Ei doar au memorie bună și nu preferă să facă aceeași greșeală de nenumărate ori. Iar când vor ieși, odată și odată (pentru că vor ieși), nimic nu-i va opri.

 

Dragă Vladimir Voronin, 

Tradițional deja, săptămâna trecută ați lansat, din nou, declarații ofensatoare în adresa victimelor din 7 aprilie 2009. Că unul era beat, că altul era drogat, că celălalt era bolnav psihic. Le-am auzit cam pe toate de la matale în 9 ani. M-am abținut din a spune ceva imediat pentru a nu strica multor oameni sufletul de sărbători, când ar fi bine să fie mai buni. Nu e prima dată când îi luați în derâdere pe cei ce au suferit de 7 aprilie.

Anul acesta ați venit cu o nouă teorie a conspirației. Cică, 7 aprilie a fost organizat deja de Soros. Da, de ce să nu pornim niște vâlvă anti-Soros, mă rog? Românii pot, Ungurii pot, iar noi nu putem?

Dragă Vladimir Voronin, responsabilul numărul unu pentru ceea ce s-a întâmplat de 7 aprilie nu e Jizdan, nu e Zubic, nu e Papuc. Ești matale. Matale erai atunci dictatorul.Ești o inspirație pentru cei actuali. Unicul motiv pentru care nu ai făcut pușcăria este că ai avut noroc să te înlocuiască tot creaturile matale și, chiar dacă nu se mai tem de matale demult, există probabil o anumită solidaritate între voi. Poneatii. Nu-l bagi la dubă pe fostul, pentru ca viitorul să nu te bage pe tine.

Dragă Vladimir Voronin, oamenii nu au uitat cine erai matale 9 ani în urmă. Uzurpatorul care a subordonat instituții, a încălcat legi, a furat. Asta acum ești un moș ce aruncă glume mediocre în Parlament. Apropos, deși acum la glumele matale râde mai puțină lume, să nu crezi că asta glumele au scăzut în calitate. Dintotdeauna au fost bădărănești, doar că 9 ani în urmă ei râdeau mai mult de frică decât din cauza umorului fin, de calitate. Acum nu râd pentru că nu se tem.

Iar frica de matale era mare. Oamenii se temeau mai mult decât se vor teme vreodată de Plahotniuc, cât nu s-ar screme ăsta. Da, noi ținem minte. Copiii ce acum au 18 ani poate și nu țin minte. Noi, ăștia mai în vârstă, ținem minte. Acum ești liderul unei fracțiuni parlamentare inexistente, om politic expirat care poate fi luat peste picior chiar și de un oarecare Andrian Candu. În doar 9 ani ai ajuns aici. Cei ce acum sunt mari șefi să se uite bine la matale.

Cum n-ai da, dar lozincile din 2009 cu ”comuniștii la gunoi” s-au adeverit. Doar că noi nu știam ce era după colț. Se vor adeveri și lozincile din 2018. Foarte curând chiar.

 

Iar voi, tineri și bătrâni, veți rămâne fără degete.