fbpx

Solidari cu antreprenorii locali

De fiecare dată când faci cumpărături, poți face mici acte de eroism, în liniște. Pentru că îți pasă. Cumpără cât mai multe produse locale, cel puțin în perioada asta.

Încă nu avem cifrele, dar e clar – economia noastră trece printr-o turbulență periculoasă din cauza pandemiei. Efectele vor fi drastice. Este clar. Unele sectoare au de suferit. Pe unii îi putem ajuta, cât de cât, cu fiecare leu pe care îl cheltuim.

Acum, mai mult ca niciodată, este cazul să susținem producătorii locali. În special pe cei mici, care nu au rezerve financiare, nu au acces la piețe de desfacere, dar au credite, datorii și produse care se alterează. Producătorii locali sunt cei care plătesc taxe aici, ei sunt cei care crează locuri de muncă în economia asta, ei sunt cei care crează creștere și tot ei sunt cei care suportă pierderi imense zilele astea. Tot de la ei statul se așteaptă la cât de cât ceva impozite, pentru a menține finanțele publice în ordine.

Fiecare din noi am putea ajuta.

Haideți să facem un mic efort și să le dăm lor banii. Haideți să renunțăm la pofte de produse de import, pe cât se poate. Chiar dacă, poate, nu totdeauna avem cel mai calitativ produs moldovenesc. Chiar dacă, poate, uneori e cu 50 de bani mai scump. Dați-vă banii producătorilor locali, cel puțin pentru moment. Așa vă ajutați tot pe voi, fără să vă dați seama, poate. E în interesul nostru, al tuturor, ca economia să supraviețuiască și să suporte cât mai puține pierderi.

Cu un mic efort de la fiecare, ușurăm lovitura pe care antreprenorii locali deja o simt și ajutăm economia să continue să lucreze în aceste perioade grele. E vorba de atitudine și de solidaritate.

Asta nu vine să anuleze măsurile care trebuiesc luate de stat pentru a compensa pierderile. Mai mult să le completeze. Gândiți-vă la omul care muncește și vă spune mulțumesc.

Doar câteva gânduri de care vă rog să țineți cont data viitoare când faceți cumpărături. Prețuiți fiecare leu pe care îl dați și luați aminte cui i-l dați.

Și haideți să mai depunem un efort de sensibilizare. Dați și un share ca aceste gânduri să ajungă la cât mai multă lume.

PS: în continuare sunt contra măsurilor protecționiste, întreprinse brutal. Nici măcar acum nu cred că asta e soluția. Așa gândește economistul din mine. Sau cel puțin ceea ce a mai rămas din el :).

Abonează-te și primește toate postările direct pe mail.