fbpx

Prețul votului din Transnistria

La fiecare protest împotriva corupților din parlament, guvern sau președinție, aceștia scot polițiștii și le ordonă să-i protejeze de furia poporului. Ieri separatiștii din transnistria au răpit un polițist. S-a încordat cineva, cât de cât? Președinte? Premier? Ministru? SIS? Nimeni! Liniște mortală. Azi încă o răpire.

***

UPD: cât scriam acest articol, alți doi cetățeni de ai noștri au fost răpiți de transnistreni. Cine e următorul? Câți mai urmează, trădătorule Dodon?

***

Partea întâi. Două săptămâni în urmă am văzut cum așa-zisele „autorități” transnistrene sunt extrem de constructive și cooperante în facilitarea participării cetățenilor din stânga Nistrului la alegerile din 1 noiembrie. În pofida stării de urgență și a faptului că au închis „hotarele”, mărinimosul Krasnoselskii face o excepție imensă special doar pentru ziua alegerilor prezidențiale. Asta s-a întâmplat fără eforturile mediatorilor internaționali, fără negocieri, fără 5+2. S-a întâmplat unilateral. Aceleași autorități timp de 20 de ani au tot negociat un compromis despre numerele de înmatriculare – mii de ore în negocieri 5+2. Dar aici – poftim, din pod. Asta e tot ce trebuie să știți despre cât de sincer este acest „conflict”.

Principala mea întrebare este ce a primit Krasnoselskii pentru această mărinimie?

Partea doi. În doar două zile vedem deja a doua persoană reținută și răpită de „autoritățile” transnistrene. Dodon tace. Chicu în general a dispărut. Ministrul lui de doi bani tace. Toți tac. Și eu am tot dreptul să conclud că liniștea mortală a autorităților se explică prin cele descrise în alineatul de mai sus. Pentru că Moldova e cel mai corupt stat din Europa.

Nu cred că între aceste două nu este nici o legătură, până asta nu ni se demonstrează. Doar știm cu toții cum funcționează negocierile corupților, nu? Ar fi naiv să credem că marele favor al lui Krasnoselskii pentru Dodon vine fără nici o plată. Și știm că Dodon este gata să dea foc la casă ca să fie reales. Și îi tremură bărbia simțind că schemele lui s-ar putea să nu fie suficient.

Dodon a fost fost capabil să sacrifice șapte profesori de dragul unei reparații în președinție. Dacă el a dat 7 suflete pentru o reparație, vă imaginați cât e gata să dea Dodon pentru a-și menține postul acolo? Doar nu dă de la el. Trecutul și acțiunile lui vorbesc de la sine.

Ah, da. Procuratura generală a independentului Stoianoglo. Să nu spună că nu știau, pentru că alarma a fost bătută nu o dată.

Vă amintesc despre faptul că la un demers anterior de al meu pe 27 mai 2020, Procuratura a zis că acțiuni de genul ăsta pot fi calificate drept „uzurpare a puterii în stat”:

Parcă binișor au zis, doar că, în același demers, un alineat mai sus, au spus că…nu știu despre așa structură ca MGB.

În fiecare zi în care procuratura nu acționează pentru a pedepsi uzurpatorii, această instituție comite un act de trădare.

Și dacă am ajuns la profesorii turci, un „gând bun” și către SIS. Serviciul de Informație și Securitate are, mai nou, experiență la răpit oameni. De ce nu aplică această experiență bogată asupra uzurpatorilor din stânga Nistrului? Măcar atunci când ei se plimbă prin mallurile din Chișinău sau vizitează Aeroportul din Chișinău pentru a călători. Eu nu m-aș supăra deloc.

O să subliniez, ca să nu fiu înțeles greșit: toți cetățenii sunt egali și au aceleași drepturi, inclusiv dreptul de a vota. Inclusiv cetățenii noștri din stânga Nistrului. Este inacceptabil, criminal chiar, când voturile lor sunt vândute și cumpărate cu hurta, fiind parte a unor târguri.

Dodon a fost primul oficial moldovean din ultimii 30 de ani care a rostit sintagma „președintele transnistriei”. Dar asta nu e nici pe departe cel mai mare și grav act de trădare a intereselor naționale în favoarea oricui vine cu cumpăratul. Dodon a comis multe acte de trădare de țară. El merită judecat și condamnat. Dar pentru început, pe 1 noiembrie să-l scoatem din instituția prezidențială în care s-a instaurat cu ajutorul lui Plahotniuc.

Dacă îl vedeți pe Dodon prin satul sau orașul vostru, întrebați-l ce a oferit în schimbul votanților din transnistria, pentru că așa favor nu vine fără plată. Și mai vedeți și aici câteva întrebări pe care i le puteți acorda lui sau celor care vin să îi facă campanie, cerându-vă votul. Nu vă rușinați, nu vă temeți.

Abonează-te și primește toate postările direct pe mail.

Cei doi nepresedinți.

Un #nepresedinte îl numește „președinte” pe alt nepresedinte. Casa de nebuni.

Gepostet von Dumitru Alaiba am Dienstag, 28. Juli 2020