fbpx

Socialiștii nu vor investiții străine. Demonstrat.

Să nu-i mai credeți pe socialiști atunci când, în alegeri, vă spun că vor atrage investiții străine pentru a crea locuri de muncă aici, acasă. Ieri au demonstrat că nu o vor.

Nu aș vrea să treacă neobservat acest vot al socialiștilor. Ieri trebuia să fie votată în a doua lectură o lege pe care am promovat-o timp de peste un an de zile. Acest proiect trebuia să simplifice condițiile de acordare a permisului de ședere pentru investitorii străini, în special antreprenorii mici. Acest proiect ar fi ușurat viața mai multor oameni care vin să facă o mică investiție aici și să creeze câteva locuri de muncă. Și ar fi ajutat cu ceva taxe la buget. Socialiștii au decis să-l omoare, să nu voteze. Fără a avea motive (pentru că toate obiecțiile au fost acceptate). L-au respins. Doar pentru că nu le place autorul.

Esența propunerii mele era: conform prevederilor actuale, un investitor străin trebuie să arate o investiție de minimum 60 salarii medii și să creeze 4 locuri de muncă. Am propus reducerea la 30 salarii medii și la doar un loc de muncă. Alte țări din regiune, care stau mult mai bine în Doing Business (Georgia, Macedonia), nu solicită nici un loc de muncă, în general. Doar investește.

Ne place sau nu, suntem în competiție cu aceste țări în atragerea investițiilor și trebuie să fim atractivi.

Sunt oameni care deja au investit în țara noastră, dar chiar nu au nevoie de patru angajați, la moment. Să zicem angajează 2 sau 3 oameni. Și vor să-și prelungească permisul de ședere. Ce facem cu ei? Îi alungăm din țară? Chiar avem de unde alege? Dau buzna investitorii, cumva? Alții, care se gândesc să deschidă o mică afacere aici, sunt descurajați de această barieră excesivă. Iar eu cred că țara noastră trebuie să fie deschisă pentru orice investiție, chiar dacă se crează măcar și un singur loc de muncă. Deja e bine. Deja e înainte. Să crească, să se dezvolte și să angajeze cât mai mulți, atunci când va ajunge la momentul extinderii. Și să plătească impozite. Să nu-i sufocăm din prima cu restricții aiurea chiar din prima.

Socialiștii au respins acest proiect care ar fi ajutat climatului investițional din țara noastră. Pur și simplu nu au votat. Chiar dacă, în prima lectură, au votat. Pentru ei, voturile din parlament sunt un joc de egouri, de răfuială, de principii. Interesele țării nu contează atât de mult. Nu au votat pentru că nu le plac. Nici ei mie nu-mi plac, dar asta nu înseamnă că nu voi vota idei bune ce vin de la ei. Asta e diferența dintre noi.

Nu-i credeți pe socialiști atunci când spun că sunt pentru un climat investițional favorabil.

Am mai repetat felul în care văd eu lucrurile. Noi putem să ne batem pe 99% din subiecte, pentru că suntem diferiți. Dar dacă sunt unele lucruri pe care le putem rezolva, pentru țară, atunci trebuie să o facem. Ei nu văd lucrurile așa.

Această abordare a lor de ieri îmi alimentează în continuare sentimentul că nu ai cu cine vorbi. Și motivația să-i batem măr, să-i batem cât mai tare, să-i batem până la urmă, până vor dispare de pe scena politică a acestei țări.

Ei nu merită să reprezinte oamenii și interesele lor. Ei nu vor o țară prosperă. O demonstrează prin asemenea comportament.

E atât de ușor să nu fii ca ei. Noi în continuare vom susține proiectele bune pentru oameni, indiferent de la cine vin ele.

Abonează-te și primește toate postările direct pe mail.