fbpx

ELUCIDAT: NU a existat nici o scrisoare despre Hotelul „Codru”!

Dodon nu a făcut NIMIC pentru a opri privatizarea Hotelului „CODRU” în folosul lui Plahotniuc, la un preț derizoriu. Aici punem punct acestui subiect.

Complicitatea lui Dodon cu Plahotniuc este un subiect ce poate fi discutat mult timp. Pentru că întrebări sunt multe. Privatizarea Hotelului „Codru” în folosul lui Plahotniuc la un preț de cinci ori mai mic decât cel de piață, este doar una din ele. În anul 2015, șase ani în urmă, Dodon declara că a încercat să oprească privatizarea Hotelului „Codru” trimiterea unei scrisori către Voronin. De atunci, șase ani la rând, tot încerc să găsesc această scrisoare. Dodon a promis să o publice, dar așa și nu a făcut-o. Scrisoarea este de negăsit.

Am făcut multiple demersuri ca ONG-ist și după asta ca deputat. Am ajuns să dăm în judecată Ministerul Economiei pentru că ne refuza accesul la informația asta. În cadrul judecății a existat mărturia lui Igor Grigoriev, care spunea că nu a fost nici o scrisoare. Dar însăși probe nu au fost.

În sfârșit a obținut un răspuns clar de la o instituție a statului. Nu a existat nici o scrisoare. Cu alte cuvinte, Dodon a mințit și adevărul iese la suprafață abia acum. Dodon nu a luptat pentru interesele statului în timp ce Plahotniuc acapara activele statului. Dodon a jucat în aceeași echipă cu Plahotniuc.

Mai jos vedeți răspunsul de la Agenția Proprietății Publice care confirmă, pentru prima dată, că nu există nici o scrisoare de la Dodon și Greceanîi lui Voronin despre oprirea privatizării Hotelului „Codru”. Este prima dată când o instituție oferă un răspuns clar la acest subiect. Și definitiv. Despre credibilitatea informației nu ar trebui să avem dubii. Până la urmă, APP este în continuare condus de Ghenadie Țepordei, fost avocat al lui Dodon, numit în funcție de guvernul lui Dodon. Ghenadie Țepordei a și semnat acest demers.

Același răspuns intermediar este oferit și de Cancelaria de Stat:

Deci de azi încolo putem spune clar: Dodon nu a făcut NIMIC pentru oprirea privatizării Hotelului „Codru” în folosul lui Plahotniuc. Dodon a facilitat procesul urmare a căruia statul a fost prejudiciat cu zeci de milioane de EURO. Și pentru a se justifica a inventat o istorie despre o scrisoare secretă adresată lui Voronin. Și de atunci tot fuge de întrebări.

Dodon a mințit. Scrisoarea nu a existat. Mai sus vedem probele. Unicul lucru ce poate schimba această istorie este proba contrarie. Dodon sau Voronin să publice acea scrisoare despre care ne spun minciuni deja timp de șase ani de zile.

Eu înțeleg că în țara noastră, din păcate, așa ceva e normal. E normal ca politicieni să mintă despre trecutul lor cu miros de corupție, să fie prinși cu minciuna și să își continue cariera. Dar așa ceva nu e normal în statele civilizate. O asemenea probă ca asta ar ruina cariera oricărui politician din Europa. El ar dispare de pe scena politică. Nu și la noi, până acum. La noi ei se vor realeși. Însă eu cred că e timpul să evoluăm. E timpul să ne creștem standardele pentru politicieni. Și să discalificăm, prin vot hoții și mincinoșii.

Iar dacă îi vedeți pe Dodon și Voronin prin întâlniri electorale, întrebați-i de ce nu au făcut nimic pentru a opri privatizarea Hotelului Codru în folosul lui Plahotniuc. Sau de ce au ajutat la edificarea monopolului Metalferos din care fura Plahotniuc. Sau de ce au permis prima schemă de furt din tarifele la electricitate. Și multe alte întrebări de care fuge Dodon cu deceniile. Vedeți aici. Nu vă mai plictisesc cu o nouă ediție.